Főoldal‎ > ‎Klub‎ > ‎Klub tagok 2018‎ > ‎

Tiko

Sziasztok!

https://sites.google.com/a/vespaklub.hu/main/home/klub/klubtagok/tiko/profil.jpg?attredirects=0
Timár Zsolt vagyok, Erdélyben születtem, egy bányász városkában, Nagybányán. Itt nőttem fel, majd Kolozsváron végeztem el az egyetemet, mint anyagmérnök.

Műszaki területen mozgok, szeretek mindent, ami fém. Minden gyermekkoromban kezdődött. A mentorom, Nagyapám, aki ezermester volt, mindent megjavított és soha sem dobott ki semmit. Mai napig, az ő szerszámait féltve őrzöm és használom.

Nagyapám, egy motoros család tagja volt, ezért sokat mesélt nekem, és felidézte a „tető nélküli” utazásait. Ennek hatására elkezdtem spórolni, minden zsebpénzemet félre téve, hogy vásárolhassak magamnak egy Mobra Hoinar 50ccm motorbiciklit (akkoriban, ez volt az egyetlen elérhető típus).

https://sites.google.com/a/vespaklub.hu/main/home/klub/klubtagok/tiko/6.jpg?attredirects=0

 Sajnos, nem sikerült a tervem. Egyetem elvégzését követően, fogtam magam és kiköltöztem Magyarországra, majd megházasodtam, megszületett a kislányom, évig külföldön is dolgoztam. Persze a kisördög motoszkált bennem, ezért 2007-ben megvásároltampár  az első robogómat, egy Aprilia SR50R DiTech Angeli típust Na, innentől kezdve belelendültem. A következő, egy Aprilia SR Street, majd megint egy SR50R, ezt követte egy Suzuki SMX, ami a kíváncsiságom szülötte és az utolsó, ami egy Aprilia SR50R DiTech Spain’s.

Végig, tartoztam valamilyen klubhoz. Az első a Robogóklub volt a második a Fiftyspeed és a jelenlegi Vespaklub, amelyben még ismerkedek a többiekkel és apránként megpróbálok igazi aktív tagként közreműködni a klub életében

Számomra a Vespa mindig szem előtt volt. A Vespa olyan volt, mint egy gyümölcs, ami tavaly éret meg számomra. Szeptemberben volt a szüretelés ideje, ekkor költözött be a családomba a fekete LX50. Ez volt az első robogóm, amire feleségem azt mondta: „Te Zsolti, eddig ez a legszebb robogód”.

És, mivel az élet édes és szép, úgy érzem lesz még pár „ütem” amit nem fogok tudni kihagyni.


https://sites.google.com/a/vespaklub.hu/main/home/klub/klubtagok/tiko/1.JPG?attredirects=0
https://sites.google.com/a/vespaklub.hu/main/home/klub/klubtagok/tiko/2.jpg?attredirects=0
 
Comments