Főoldal‎ > ‎Klub‎ > ‎Klub tagok 2018‎ > ‎

Halesz


Friss Vespás vagyok. Bár mindig is tetszett a közlekedés ezen formája, sokáig nem mertem itthon is
kipróbálni a robogózást. Több mint 15 éve az Alfa Romeók bűvöletében élek, az alfaamore.hu alapítója vagyok, így inkább az izgalmas, négykerekű - elsősorban olasz - vasak kötötték le a figyelmemet. 
A robogózást évekig csak a nyaralással tudtam társítani, aztán végül a feleségem döntötte le a falakat. 2014-es szicíliai nászutunkon annyi robogót láttunk, és annyira tetszett, hogy szinte mindenki azzal jár, hogy meggyőzött, hadd vegyen magának egy motort. Vett is egy Honda Giornót, én pedig szereztem magamnak egy bukósisakot, hogy néha elcsaklizhassam a motort tőle. Amikor rájöttem, hogy ez az életforma Budapesten is egyre jobban működik, elkezdtem nézegetni a Vespákat. Olasz autósként nem is jöhetett volna más szóba, mint a Vespa. 

Végül 2015 augusztusában szembejött egy fehér PK50 Automatica, aminek pont olyan piros csíkok voltak az oldalán, mint a bukósisakomon. Meg sem néztem másik motort, kipróbáltam, aztán el is hoztam. Azóta is nyúzom, egy gyújtáscsere volt a legnagyobb projekt rajta, de azért összességében hiányosságokkal küszködik, például a hegymenetet nagyon nem szereti. De városi terepen tök jól használható, azóta le sem lehet szedni róla. Bár az Automaticáról mindenki lebeszélt, mondván, hogy olyan rövid ideig gyártották, hogy nem fogok hozzá alkatrészt találni, lazán kihúztunk együtt egy évet, és továbbra sincs semmi komolyabb baja.

Persze folyamatosan néztem a Vespákat, nemrég pedig megvettem egy 1979-es PX125-öst, egy sokak által ismert vespástól. Ez a PX125 pedig végre egy igazi darázs, ebbe már nem köthettek bele :)

A nyár végén megcsinálom hozzá a motorosjogsit, a tervem pedig az, hogy oldtimer rendszámot kapjon, mert szerintem van olyan állapotban, hogy megérdemelje.

Civilben egyébként újságíró/szerkesztő vagyok a nemzeti hírügynökségnél.


Comments