Főoldal‎ > ‎Klub‎ > ‎Klub tagok 2018‎ > ‎

Don

A Vespa

Don
Újságok, folyóiratok, szakkönyvek és galambásztársak véget nem érő okításai a fajtaismeretről és tenyésztésről, galambkiállításokról, stb. szóltak anno a hobby-s hétköznapjaim.
Aztán ... a legelső egy Berva volt - azt mondják akárhány is volt az életben, az elsőre mindig emlékezünk - na én rá (is) emlékszem ! Utána volt jónéhány, végigjárva az utat a csopperekig, de az igazi szerelem a motoros túrázás volt. Nem voltam igazán hűséges típus (kizárólag a motorokra értve) és lassan az újságok, folyóiratok, szakkönyvek is teljesen átrendeződtek a könyvespolcon. Új ismeretségek, új élmények, kalandok!
A Vespákról már korábban is hallottam, de engem a nagy túragépek érdekeltek igazán, ezért közelebbről nem ismertem őket. Aztán három Honda után váltani akartam és megláttam egy újságban, hogy a Vespa 60. évfordulójára egy új modellel jön ki a GTS 250 ABS-el. A helyi kereskedésben felültem egy GT-re, de nagyon kicsinek tűnt alattam, viszont nagyon praktikus és megnyerő volt ami el is döntötte a kérdést - megrendeltem.
Találtam a neten egy oldalt, ahol vespások értekeztek nagy odaadással a márkáról és mindenről, ami ezzel kapcsolatos, főleg az igen gazdag történelmi múltjáról, gyűjtésről, restaurálásról, szerelésről. Mivel a régi jó kis motorostársaság már kezdett szétzilálódni és különben sem illett a nagyvasak közé a Vespa - csodálkoztak is - egy Sárvári motorostalálkozón gondoltam egyet és a szállodából felhívtam egy Sisak Péter nevü urat, bemutatkoztam és hogy láttam a neten az Őrségbe szervezett összejövetelüket, tudnának-e fogadni ? - tudtak !
Azóta eltelt nyolc év, két Vespa és közel hetvenezer kilométer. Sok szép emlék és kaland, új barátságok - és nagyon remélem még nem ez a vége !

Azt mondják, egy kép többet elmond ezer szónál - igazuk lehet ! http://indafoto.hu/don-2/collections


Comments