Főoldal‎ > ‎Hírek‎ > ‎

SAMA-TÚRA 2013

Magyarorszag Vespa Klub, 2013. febr. 25. 4:59   [ 2013. ápr. 25. 2:58 frissítve ]
         IT    GB    DE      

 
2013-ban újra megrendezzük a SAMA-Túrát, ami továbbra is a Vespa Klub Magyarország robogóknak rendezett ralija. A tavalyihoz hasonlóan megpróbálunk családias hangulatú versenyt összerakni. A SAMA-Túra helyszíne ismét Budakalász, a budakalászi Faluházhoz tartozó nagy udvar és kiszolgáló helyiségek. Itt lesz a rajt és a cél, no meg a díjkiosztó is. 


Faluház címe: 2011 Budakalász, Szentendrei út 9.
Gyülekező: 2013. május 18. szombat 8:00-tól a helyszínen 

A rendezvény alapvetően vespásoknak szól, de bármilyen kétkerekűvel el lehet indulni a versenyen. A nem Vespával indulók idejét külön számítjuk a többiekétől. A pálya végén értékeljük a teljesítményt, a legjobb időt teljesítőt, legmagasabb pontszámot elérőt díjban részesítjük.

A résztvevők ebédet kapnak a beérkezést követően. A SAMA-Túráról röviden:

Annak, aki még nem vett részt ilyen versenyen, jó tudni, ez egy tájékozódási verseny. 

Ismeretlen útvonalon, kb. 80-90 km-es távot kell megtenni - a KRESZ szabályait pontosan betartva - egy vaktérkép segítségével, amiről navigátor híján saját magunknak kell tájékozódni (vaktérkép = csak annyi szerepel rajta, hogy az x km-nél lévő kereszteződésnél merre kell kanyarodni, vagy az x km-nél feladat van, községneveket nem tartalmaz). Épp ezért érdemes valamilyen térképtartó alkalmatossággal készülni.

Az útvonalon feladatokat kell megoldani, amiért majd pontokat lehet szerezni. Lesz műszakiellenőrző-állomás is, így ajánlott, hogy a motorod megfelelő állapotú legyen, mert itt is pontokat lehet elbukni egy átvizsgáláskor. A távot mi előre többször teljesítjük, így állapítjuk meg a szintidőt, ami persze a verseny végéig titkos. Az nyeri meg a versenyt, aki ehhez a szintidőhöz legközelebb teljesíti a távot, valamint minél több pontot gyűjt.


A nyerteseket szponzoraink értékes díjakkal jutalmazzák! Minden beérkező emléklapot kap a táv teljesítéséről. A rendezvényre mindenkit sok szeretettel várunk! 

Tavalyi képek kedvcsinálónak!  
itt
és itt

Jelentkezési információk:

Regisztráció határideje: 2013. május 10-ig folyamatosan 

Árak versenyzőknek: 
Elővételben április 30-ig: 3000 Ft (€10) 
Május 10-ig: 4000 Ft (€14) 
A helyszínen: 5000 Ft (€17) 

A fenti árakból klubtagoknak egységesen 1000 Ft kedvezmény jár!

Árak családtagok/kísérők/utasok/szurkolók részére:
Felnőtt: 1200 Ft (€4) 
Gyerek: 600 Ft (€2) 
Hat év alatt ingyenes a rendezvény. 

A jelentkezéseket az info@vespaklub.hu-ra várjuk írásban, benne a versenyző nevével, születési idejével és elérhetőségeivel!

A befizetéseket pedig a klub számlaszámára: 

Figyelem, számlaszámunk megváltozott!

Új számlaszámunk:
Vespa Klub Magyarország
GRÁNIT BANK 12100011-17577533


a közleményben a jelentkező teljes nevével és "SAMATURA2013" jeligével"


Comments