Főoldal‎ > ‎Hírek‎ > ‎

SAMA-TÚRA - 2012 május 12.

Péter Sisak, 2012. ápr. 5. 2:10   [ frissítve: 2012. ápr. 20. 12:39, felhasználó: Magyarorszag Vespa Klub ]
Az idén először kerül megrendezésre a SAMA-Túra a Vespa Klub Magyarország robogóknak rendezett rallyja. Úgy gondoltuk, hogy megpróbálunk egy családias jellegű találkozót szervezni. A SAMA-Túra, helyszíne Budakalász, a budakalászi Faluházhoz tartozó nagy udvar és kiszolgáló helyiségek. Itt lesz a rajt és a cél is, valamint ezen a területen lesz "asztalhoz ültetve" minden résztvevő.
A rendezvény alapvetően Vespásoknak szól. De minden VKM-tag, aki rendelkezik rendezett tagsági díjjal, de éppen nincs Vespája, az bármilyen kétkerekűvel elindulhat a versenyen. Szintén részt vehet minden motoros is, ha befizeti a részvételi díjat. A nem Vespával indulók idejét is mérjük, viszont külön számítjuk a többiekétől. Itt is lesz értékelés és a legjobb időt teljesítőt, pontot elérőt díjban részesítjük.

A résztvevők ebédet kapnak beérkezést követően, ami egytálétel lesz és a helyszínen bográcsban fog készülni.
A SAMA-Túráról röviden:
Annak, aki esetleg még nem vett részt ilyen jellegű versenyen, nem kell megijedni a rally szó hallatán, ez inkább egy tájékozódási verseny.
Egy ismeretlen útvonalon, kb. 70-80 km-es távot kell megtenni - a KRESZ szabályait pontosan betartva! - egy vaktérkép segítségével, amiről a navigátor híján saját magunknak kell tájékozódni. (Vaktérkép = csak annyi szerepel rajta, hogy x km-nél lévő kereszteződésnél merre kell kanyarodni, vagy x km-nél feladat van, község neveket nem tartalmaz.) Épp ezért érdemes valamilyen térképtartó alkalmatossággal készülni, jelzett igény esetén a helyszínen beszerezhető lesz Fyzz alkarra szerelhető térképtartója, ami megkönnyíti a térképkezelést!
Az útvonalon feladatokat kell megoldani, amiért majd pontokat lehet szerezni. Lesz műszaki ellenőrző-állomás is, így ajánlott, hogy az motorod megfelelő állapotú legyen, mert itt is pontokat lehet elbukni egy esetleges átvizsgálás után. A távot mi előre többször teljesítjük, így állapítjuk meg a szintidőt, ami persze a verseny végéig titkos. Az fogja megnyerni a versenyt, aki ehhez a szintidőhöz legközelebb teljesíti a távot, valamint minél több pontot gyűjt.
A nyerteseket szponzoraink értékes díjakkal jutalmazzák! Minden beérkező emléklapot kap a táv teljesítéséről.

Megkérünk mindenkit, aki részt szeretne venni a rendezvényen, hogy lehetőség szerint itt a fórumon vagy a VKM Facebook oldalán jelezze eme szándékát! Viszont mindenki csak akkor írja fel magát, ha tényleg eljön majd! Vedd figyelembe, hogy a szervezőknek nagyon nem mindegy, hogy a jelentkezések alapján mennyi étellel, itallal készülnek! Ha valaki pedig feliratkozott, de közbejött neki valami az vegye a fáradtságot és minél előbb jelezze, hogy törölhessük a listáról.
A rendezvényre mindenkit sok szeretettel vár az VKM és a szervező csapat! További részletek hamarosan!

Letölthető plakát:
Nyomtassátok, terjesszétek!Ċ
Magyarorszag Vespa Klub,
2012. ápr. 20. 12:30
Comments